Foutcode E18 / F18: Afvoerpomp of afvoerslang

Bij een Bosch wasmachine kan de foutcode E18 / F18 voorkomen. In dit geval is er een probleem bij het afvoeren van het water. Er dient gecontroleerd te worden of de afvoerpomp of afvoerslang eventueel verstopt is. Houdt er rekening mee wanneer onderstaande stappen ondernomen worden dat het zeepsop heet kan worden. Laat het sop dan ook altijd afkoelen om brandwonden te voorkomen.

Afvoerpomp controleren:
1. De waterkraan dient dichtgedraaid te worden zodat er geen water meer naar het apparaat stroomt. Dit water dient namelijk door de afvoerpomp weggepompt te worden.
2. Het apparaat kan nu uitgeschakeld worden. Haal hiervoor de stekker uit het stopcontact.
3. De onderhoudsklep dient geopend te worden en verwijderd te worden van het apparaat.
4. De aftapslang kan nu uit de houder gehaald worden. Laat het water via het slangetje weglopen in een bak. Het stopje kan gemakkelijk van het slangetje verwijderd worden.
5. Wanneer al het water is weggelopen en geen water meer uit het slangetje komt kan deze weer dichtgemaakt worden en terug in de houder worden gestopt.
6. De pompdeksel kan voorzichtig worden losgedraaid, er kan nog water uit stromen. De binnenruimte, het schroefdraad van de pompdeksel en het pomphuis kan nu gereinigd worden.
7. De waaier van de pomp kan nu weer vrij draaien.
8. De pompdeksel kan weer teruggeplaatst worden en worden vastgeschroefd. Draai deze tot de handgreep verticaal staat | .
9. De serviceklep kan weer teruggeplaatst worden en dichtgeduwd worden.

Klik hier voor het filmpje.

Mocht het apparaat na deze stappen nog steeds niet werken, adviseren wij om contact met ons op te nemen. Klik hier voor onze contact pagina.