Hoe maak ik mijn wasdroger schoon?

Het regelmatig reinigen van je droger is belangrijk om er voor te zorgen dat je wasdroger langer mee gaat. Een verstopte wasdroger presteert minder, verbruikt meer energie en kan zelfs brandgevaar opleveren. Een vuile wasdroger kan er zelfs voor zorgen dat je schone was gaat stinken. Hieronder een aantal tips om je te helpen bij het schoonhouden van je wasdroger.


Tip 1: Reinigen van het pluizenfilter.
Het pluizenfilter vangt grotendeels het stof op wat vrijkomt tijden het drogen van de was. Deze bevind zich vaak in de deur of deuropening, dit verschilt natuurlijk per merk/model ( te vinden in de handleiding).

het is belangrijk om na elke droogbeurt het filter schoon te maken, dit voorkomt ophoping van de stofdeeltjes. haal het filter uit de droger en verwijder met de hand. De ruimte waar het filter zich in bevind hoeft echter maar één keer per maand schoongemaakt te worden, dit kan je bijvoorbeeld doen met de stofzuiger.


Tip 2: Maak de condensor schoon.
De condensor is de bak waar het afgevoerde water in word opgeslagen, tenzij de wasdroger is aangesloten op de waterafvoer. De condensor zit normaalgesproken link onder in achter een klep, en vaak met 1 of 2 sluitingen bevestigd. Draai deze open en gaal de condensor uit de wasdroger, Kom je er niet uit, raadpleeg dan de handleiding.

Houd de condensor onder de douchekop of onder de kraan. Maak vervolgens met een vochtige doek ook de ruimte waar de condensor zich bevind schoon, en plaats de condensor terug in de wasdroger.


Tip 3: Reinig de trommel.
Bij het schoonmaken van de wasdroger reinig je natuurlijk ook de trommel. De sensor die veel wasdrogers hebben blijft dan schoon, Hierdoor past de droger beter het programma aan op de hoeveelheid van je wasgoed. Dit zorgt ervoor dat je wasdroger zuinig blijft in zijn energieverbruik. Voor het schoonmaken kan je een warm sopje en een vochtige doek gebruiken.


Tip 4: Voer de werkzaamheden regelmatig uit.
Taak                                             Hoe vaak
Pluizenfilter reinigen                     Na iedere droogbeurt
Waterreservoir legen                    Na iedere droogbeurt, tenzij aangesloten op de afvoer
Trommel schoonmaken                1 keer per maand
Condensor schoonmaken             Elke 2 tot 3 maanden